Webklient - tvorba www stránek Ostrava

[email protected]

Na maily odpovídáme denně

Klientský portál

Přidejte svůj dotaz/požadavek

+420 603 48 78 48

V pracovní dny od 9 do 16 h

On-line meeting

Naplánujte si ho podle sebe

JPG

Sdílení pomůže ostatním

JPG je zkratka pro Joint Photographic Experts Group, což je formát obrázků určený pro ukládání barevných fotografií a obrázků s vysokým stupněm detailů. Formát JPG je beztrátový formát, což znamená, že při komprimaci obrázku do formátu JPG se neztrácí žádná informace o obrazu. Formát JPG je vhodný pro ukládání fotografií a obrázků s mnoha barevnými odstíny a jemnými detaily, ale není tak dobrý pro obrázky s přesnými hranicemi a jasnými barevnými přechody, jako jsou například loga a ikony. Formát JPG se často používá na webových stránkách a v digitální fotografii.

Hlavní rozdíl mezi formáty PNG a JPG spočívá v tom, jak se obrázky komprimují. Formát PNG je bezeztrátový formát, což znamená, že při komprimaci obrázku do formátu PNG se neztrácí žádná informace o obrazu. To znamená, že obrázky ve formátu PNG zůstávají stejně kvalitní jako původní obrázek, ale mohou být poměrně velké. Formát JPG je naopak beztrátový formát, což znamená, že při komprimaci obrázku do formátu JPG dochází ke ztrátě informací a obrázek se může zhoršit. To ale znamená, že obrázky ve formátu JPG jsou menší a lépe se načítají na webových stránkách.

Formát PNG se hodí pro obrázky s pevnými hranicemi a jasnými barevnými přechody, jako jsou loga, ikony a textové obrázky. Formát PNG také podporuje průhlednost, což umožňuje obrázkům překrývat se na webových stránkách a vytvářet tak složitější a atraktivnější designy.

Formát JPG se hodí pro ukládání barevných fotografií a obrázků s vysokým stupněm detailů. Formát JPG dobře zachovává jemné detaily a barevné odstíny, ale není tak dobrý pro obrázky s pevnými hranicemi a jasnými barevnými přechody. Formát JPG se často používá na webových stránkách a v digitální fotografii.